Bedrijfsscan Houwenplant in Vakblad voor de Bloemisterij


13 oktober 2017

Onlangs heeft het Vakblad voor de Bloemisterij een bezoek gebracht aan onze kwekerij in Hoek van Holland. Na een rondleiding door het bedrijf en een uitgebreid interview met Tom, Jany, Johan en Marco was er voldoende informatie vergaard om een mooi artikel te schrijven over Houwenplant. Hieronder een kleine impressie van het artikel.

 

HOUWENPLANT MIKT OP DRIE AFZETSEGMENTEN

Het bedrijf Houwenplant uit Hoek van Holland wil met zijn potanthuriums nog beter inspringen op alle ontwikkelingen in de markt.

Met anthurium in zeven verschillende potmaten, vier kwaliteiten, bijna twintig cultivars en verschillende soorten toegevoegde waarde wil Houwenplant drie afzetsegmenten bedienen. Voor de lange termijnorders/retail, de dag-/weekhandel en afzet richting tuincentra en overige afnemers in het hoge segment zijn drie verkopers in dienst. Ieder klanttype en afzetmarkt vergt namelijk zijn specifieke aanpak, is de ervaring van het bedrijf uit Hoek van Holland.

Negen jaar geleden begon het bedrijf met de teelt van potanthurium in een potmaat. Inmiddels kan het bedrijf vanuit zijn kas van 3,5 ha en door samenwerking met enkele collega-telers een breed pakket aanbieden. One-stop-shopping wordt dit ook wel genoemd. En daarbij ziet het bedrijf duurzaamheid als belangrijke ontwikkelrichting. Houwenplant is reeds MPS GAP, SQ en ETI gecertificeerd. Een nieuw bedrijfslogo en vernieuwing van de website, brochure en bedrijfskleding accentueert de ingeslagen nieuwe koers van het bedrijf.

Het volledige artikel leest u in het Vakblad van vrijdag 13 oktober, nr 41.

 

Terug